Creatieve Vakanties

vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten

Stichting Bosjuweel is in 1994 opgericht.  We verzorgen creatieve (en tegenwoordig ook educatieve) vakanties voor volwassenen met een beperking. Alle vakanties zijn in de prachtige regio rondom Nijmegen. Roel en Henk zijn de oprichters van Bosjuweel, welke in 1994 een eerste vakantie in een tipi organiseerden voor moeilijk opvoedbare kinderen. Al vrij snel kwamen er vakanties speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking bij. Daarnaast werden tipitenten genaaid en verhuurd en werden er allerlei activiteiten rondom natuurbeleving en creativiteit gedaan.

Inmiddels bestaat Bosjuweel uit twee zusterorganisaties: VOF Bosjuweel Tenten & Evenementen en Stichting Bosjuweel Creatieve Vakanties.

Stichting Bosjuweel Creatieve Vakanties wordt geleid door 2 coördinatoren. Zij zijn op werkdagen bereikbaar op 024-3731810 voor vragen, of via info@bosjuweelvakanties.nl

Daarnaast bestaat onze organisatie uit een heel team van begeleiders: vrijwilligers die zich voor de volle 200% inzetten onder leiding van een eindverantwoordelijk begeleider, die beschikt over ervaring en/of opleiding in de zorg. Begeleiders hebben intern een training gevolgd en beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag. Elke vakantieweek zijn er koks aanwezig die uitgebreid koken voor de gasten.

Per vakantie komen er enkele artiesten de week opleuken. In ons artiestenbestand zijn veel goede artiesten vertegenwoordigd: Een verhalenverteller, DJ Theo die elke Bonte Avond tot een succes maakt, Muziekmaker Sjak, een Yoga workshop: noem het maar op, of de artiest is te vinden via onze artiestenbank.

Wij zijn aangesloten bij de NBAV (Nederlandse Branchevereniging voor Aangepaste Vakanties).

NBAV aangepaste vakanties