Vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten

werk als vrijwilliger met verstandelijk gehandicapten

Vrijwilligerswerk in de vakantie met verstandelijk gehandicapten 

Nijmegen, 20 november 2018

 

Beste Mensen,

Zoals jullie misschien gehoord hebben hebben gaat stichting Bosjuweel ermee stoppen in het nieuwe jaar. Dank voor al jullie hartverwarmende reacties!

Omdat we veel vragen krijgen van onze begeleiders waar ze nu heen moeten zijn we eens rond gaan kijken. Stichting Tendens Vakanties uit Arnhem biedt vakanties aan in de geest van de vertrouwde Bosjuweelvakanties (nieuwe-juweeltjes). Wellicht zelfs in de bekende accommodaties, de Barendonk in Beers en de Elegast in Ubbergen!

In het verleden hebben we al eens een tijdje samengewerkt met deze organisatie. We kennen ze als enthousiast, fris en professioneel. Tendens Vakanties  is lid van de NBAV, het kwaliteitskeurmerk voor begeleide vakanties en is bovendien Zoover Award Winner!

Wij nodigen jullie allemaal uit om een kijkje te nemen op https://www.tendensvakanties.nl/reisbegeleiding/de-reisbegeleiding. Daar kun je ook aangeven of je in hun adressenbestand wil worden opgenomen. In verband met de aangescherpte wet op de privacy kunnen wij geen adressen aan Tendens Vakanties doorgeven.

Wij bevelen stichting Tendens Vakanties dus van harte aan en hebben er vertrouwen in dat je daar een hele leuke vakantie zult hebben. Niet voor niets luidt hun slogan: “Vakanties waar we vrienden worden”.

Doen dus! Fijne vakantie!

 

Hieronder wat meer informatie over vrijwilligerswerk bij Stichting Tendens Vakanties:

Algemeen: Tendens Vakanties, vakanties waar we vrienden worden
Tendens Vakanties organiseert vanaf 1995 kleinschalige begeleide (groeps)-vakanties en logeerweekenden voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Begonnen als fietsvakantie-specialist is Tendens Vakanties inmiddels uitgegroeid tot aanbieder van een grote diversiteit aan vakanties, variërend van een paardrijvakantie, een mannenweek of een Koken & Bakkenvakantie tot een VOLkorenweek of een week swingen op Ibiza.

Naast ‘vakantie waar we vrienden worden’, kiezen we bewust voor:


 1. Kleinschaligheid
  Door kleinschalige vakanties te organiseren, vaak in een verhouding van zes vakantiegangers en drie reisbegeleiders of zeven vakantiegangers en twee reisbegeleiders, is er veel persoonlijke aandacht mogelijk en kan de reisbegeleiding inspelen op individuele wensen en behoeften.

  2. Samen vakantie maken
  Samen vakantie maken komt vooral tot uiting in de manier waarop onze organisatie, onze vrijwillige reisbegeleiders en onze vakantiegangers met een beperking in samenspraak vorm geven aan de totstandkoming van de vakantie(activiteiten). Wij bieden uiteenlopende themareizen aan. Echter daarbinnen is er alle ruimte om samen, vakantiegangers en reisbegeleiders, te bepalen hoe de vakantie ingevuld wordt. Hierbij wordt iedere vakantieganger op zijn/haar eigen niveau uitgedaagd om een actieve bijdrage te leveren. Denk hierbij aan samen boodschappen doen, zijn of haar kamergenootje wekken, de tafel gezellig dekken of eieren koken voor het ontbijt.

 2. Participatie.

Als organisatie zijn we erop gericht om mensen met een beperking te activeren, te laten genieten en te laten participeren. Contacten leggen, andere landen en culturen ontdekken en vriendschappen aangaan dragen naar onze mening bij aan het vergroten van de eigenwaarde en daarmee de kwaliteit van leven van onze doelgroep.
Ook op kantoor is er binnen het team altijd plaats voor iemand met een beperking/afstand tot de arbeidsmarkt. De afgelopen jaren heeft de organisatie op deze manier dan ook diverse werknemers in het arbeidsproces kunnen betrekken waarbij zij een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren aan onze  dienstverlening en wij een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren aan hun persoonlijke (arbeidsmatige) ontwikkeling.

 Vrijwillige reisbegeleiders
Onze vakanties worden begeleid door ervaren en enthousiaste vrijwillige reisbegeleiders. Tendens Vakanties kiest bewust voor de inzet van vrijwillig reisbegeleiders vanuit de gedachte dat het motief van een vrijwilliger is dat hij/zij een ander wil helpen ‘vanuit het hart’ en niet vanuit bijvoorbeeld een financiële noodzaak.

Wij zoeken enthousiaste en flexibele reisbegeleiders die affiniteit hebben met mensen met een beperking en die goed in teamverband kunnen (samen-)werken.

Geldt het volgende voor jou?

 • Geniet jij van mensen blij maken?
 • Word jij enthousiast van ‘samen vakantie maken’?
 • Spreekt ruimte voor eigen inbreng je aan?
 • Vind jij persoonlijke aandacht ook zo belangrijk?
 • Hou je van uitdagingen, verantwoordelijkheid én van gezelligheid?
 • Kun jij er met je mede reisbegeleiders voor de vakantiegangers en voor je zelf een mooi vakantiefeestje van maken?
 • Wil jij jaarlijks een week (of meer) kosteloos op reis?

  Als jouw antwoord “JA!’ is en je denkt dat we een goede match zijn dan verwachten wij dat je ook bij onze organisatie een fantastische tijd gaat hebben.

Vraag vrijblijvend het informatiepakket voor vrijwilligers door een bericht te sturen naar m.dekrosse@tendensvakanties.nl of te bellen met ons kantoor op 026-3392367.

Link voor vrijwilligers: https://www.tendensvakanties.nl/reisbegeleiding/de-reisbegeleiding